Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.9 115 коня - 4 нови дебитометри и отново ниски стойности на отчетения въздух

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
    Наистина съм прав, Алфисте-идеалист, но не защото в интерфейса на FES/MES има грешка. Грешка има в разсъжденията ти, но не се кахъри - няма идеални хора.
    По-кофтито е, че не ти е ясна не само математиката, но май-май и английският ти куца...
    И все пак нека обобщим за колегата, всъщност да повторим това, което още в началото на темата му написахме аз и ВО, а именно - нищо му няма на дебитомера, да си кара и да си свирка.

Грешка в разсъжденията ми няма. Ако прочетеш внимателно моя първи пост по темата и ако разбереш, какво съм написал, трябва да си наясно с това. Изказал съм едно предположение. Никъде не съм казал, че то е меродавното в конкретния случай.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:31.

Comment

Що се чепкате? МЕС има доста грешки по принцип. Лично аз съм пращал съобщения на Яни.
        А тук е достатъчно само едно - да следите напрежението на дебиЛомера за да видите дали е в час или не

Comment

---------- Post added at 03:52 ---------- Previous post was at 03:52 ----------

[/COLOR]

Ти с пипан комп ли си?[/QUOTE]

Да!
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
            ---------- Post added at 03:52 ---------- Previous post was at 03:52 ----------

[/COLOR]

Ти с пипан комп ли си?
            Да![/QUOTE]

Ами тогава нищо чудно

Comment

...

Comment

Цвятко, защо мислиш, че се чепкаме? Нито аз го чепкам, нито той мен, а накрая дори му пожелах Весели празници. А твоята идея да се следи напрежението на дебиЛомера ми се вижда малко излишна. Какъв е смисъла от време на време безпричинно просто да следим това напрежение? Според мен по-удачен вариант е профилактиката - аз например след купуването на Алфата веднъж всяка година почиствам дебиЛомера със CRC Air Flow Meter Cleaner и досега вече седма година дебиЛомерът ми се отблагодарява с безотказна работа, а сигурно си е още фабричният.
                Ник, напрежението на дебиЛомера показва най-точно дали той е в час и какво е количеството въздух. Иначе ремападжиите не ги знаеш къде и какво са пипнали

Comment

...

Comment

Съгласен съм, но не е ли по-добре вместо да чакаме това напрежение да ни покаже, че дебиЛомера вече си е заминал, да вземем превантивни мерки?
                    Е, тук си прав. Но една друга мярка е по-често да се сменя филтъра. А и тук говорим за наличен проблем и поставяне на 4 нови дебитометъра. Аз мисля, че проблемът е от ремапването

Comment

Ако под превантивни мерки се разбира почистването на дебитомера, то аз не разбирам, как те му удължават живота.

Чистенето не трябва да е превантивно а да се извършва при необходимост. Всяко излишно чистене го убива.

Това, разбира се, го знаят запознатите с устройството му и с принципа му на работа.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Ако под превантивни мерки се разбира почистването на дебитомера, то аз не разбирам, как те му удължават живота.

Чистенето не трябва да е превантивно а да се извършва при необходимост. Всяко излишно чистене го убива.

Това, разбира се, го знаят запознатите с устройството му и с принципа му на работа.
                        Не си прав. Чистенето е хубаво нещо, но само с подходящите за това препарати, а не с WD40, например

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Не си прав. Чистенето е хубаво нещо, но само с подходящите за това препарати, а не с WD40, например
                          Не заблуждавай хората! Чистене се прави при необходимост. Ти твоят си го чисти сутрин и вечер, ако искаш.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Не заблуждавай хората! Чистене се прави при необходимост. Ти твоят си го чисти сутрин и вечер, ако искаш.
                            Ставаш досаден и заядлив отново. И какво пречи да изчистиш една пластина

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                              Ставаш досаден и заядлив отново. И какво пречи да изчистиш една пластина
                              Нищо не пречи. Проблемът е че термочувствителният слой е много тънък и вероятността да се наруши (изтрие) при допир с каквото и да било е голяма. Дори самият препарат да е химически неутрален, самото му механично въздействие се равнява на това което въздухът оказва в продължение на хиляди пробег.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Нищо не пречи. Проблемът е че термочувствителният слой е много тънък и вероятността да се наруши (изтрие) при допир с каквото и да било е голяма. Дори самият препарат да е химически неутрален, самото му механично въздействие се равнява на това което въздухът оказва в продължение на хиляди пробег.
                                тази пластина е просто един топлопровод за резистора, който е мониран вътре в/у нея

Comment

Working...
                                X